deteljica ikona
Sreča ima novo oblikoPrenesi novo aplikacijo Loterije Slovenije in osvajaj milijone, kjerkoli že si.
Prenesi zdaj

  Eurojackpot

Eurojackpot je mednarodna klasična igra na srečo v Sloveniji, ki jo Loterija Slovenije prireja od samega začetka - prvo žrebanje je bilo 23. marca 2012. V igri trenutno sodeluje 33 evropskih prirediteljev: poleg Slovenije še 16 nemških deželnih loterij, Češka, Danska, Estonija, Finska, Hrvaška, Islandija, Italija, Latvija, Litva, Madžarska, Nizozemska, Norveška, Španija, Švedska, Slovaška in Poljska.

Garantirani sklad za glavni dobitek Jackpot znaša 10 milijonov evrov: to pomeni, da je v skladu za Jackpot vedno najmanj 10 milijonov evrov, njegova vrednost pa lahko naraste do največ 90 milijonov evrov.

Žrebanja potekajo vsak petek zvečer v Helsinkih na Finskem in jih lahko spremljate na POP TV.

  

Žrebanje poteka iz dveh bobnov:

  • iz prvega bobna izžrebamo pet številk iz množice od 1 do 50,
  • nato pa iz drugega bobna izžrebamo še dve številki iz množice od 1 do 10.

 

Garantirani sklad za glavni dobitek Jackpot znaša 10 milijonov evrov

in lahko naraste do največ 90 milijonov evrov

 

Glavni dobitek Jackpot (dobitek 5+2) imate, če ste pravilno napovedali vseh sedem številk: pet številk iz množice od 1 do 50 ter dve številki iz množice od 1 do 10. V igri Eurojackpot je 12 kategorij dobitkov.

 

Žrebanja so vsak petek zvečer, spremljate jih lahko

na POP TV ob približno 23. uri.

 


 

Kako igrati

Na listku je pet polj. V vsakem polju je množica številk od 1 do 50 in množica številk od 1 do 10. V igri sodelujete tako, da z znakom X označite pet številk iz množice od 1 do 50 in dve številki iz množice od 1 do 10 - v enem polju torej označite sedem številk (5+2).

 

Eno polje predstavlja eno kombinacijo. Izpolniti morate najmanj eno polje. 

 


POMEMBNO!

Po plačilu igre prejmete potrdilo o vplačilu, ki ga shranite in ne poškodujte, saj je edini veljaven dokaz za sodelovanje v igri in je osnova za izplačilo dobitka. Ob prevzemu potrdila preverite podatke, ki so na njem izpisani. Poznejših reklamacij ne moremo upoštevati.
Za sodelovanje v igri veljajo izključno pravila igre Eurojackpot, ki so na vpogled na prodajnih mestih Loterije.

 


 

Hitri izbor

V spodnjem delu listka je rubrika Hitri izbor s sedmimi polji: eno polje za potrditev izbire Hitri izbor DA in šest polj s številkami 1, 2, 3, 4, 5 in 10. Hitri izbor pomeni, da vam računalnik naključno izbere številke.

Kombinirate lahko tudi lastni izbor številk (največ pet kombinacij) in Hitri izbor (največ deset kombinacij). V tem primeru sami izpolnite želena polja, nato pa označite Hitri izbor DA in število kombinacij Hitri izbor.

Primer: Če boste sami izbrali pet kombinacij (pet polj) ter označili še Hitri izbor DA in polje s številko 10, boste v igri sodelovali s 15 kombinacijami.

 


 

Število krogov

Z enim listkom lahko sodelujete v več zaporednih žrebanjih. Izbirate lahko med 1, 2, 3, 4, 5 in 10 zaporednimi žrebanji.

Z izbiro številke 1 sodelujete v tekočem žrebanju, z izbiro številke 2 sodelujete v dveh zaporednih žrebanjih in tako dalje. Z izbiro številke 10 sodelujete v desetih zaporednih žrebanjih igre.

 


 

Dobitki

Glavni dobitek v igri je Jackpot oz. dobitek 5+2.

 

V igri Eurojackpot je skupaj  12 kategorij dobitkov:

Kategorija dobitka Dobitek
1. Jackpot  oz. 5+2
2. 5+1
3. 5+0
4. 4+2
5. 4+1
6. 4+0
7. 3+2
8. 2+2
9. 3+1
10. 3+0
11. 1+2
12. 2+1

 


 

Garantiran sklad za dobitek 1. kategorije (Jackpot oz. 5+2) je 10 milijonov evrov. V vsakem naslednjem krogu se ta vrednost poveča za vrednost sklada za dobitek 1. kategorije, v kolikor v tem krogu ni izžreban dobitek 1. kategorije.

 

Največja vrednost sklada za dobitek 1. kategorije (Jackpot oz. 5+2) in 2. kategorije (5+1) je 90 milijonov evrov. V primeru, da sklad za dobitek 1. kategorije tekočega kroga preseže 90 milijonov evrov, se razlika nad 90 milijonov evrov prenese v sklad za dobitek 2. kategorije istega kroga. V primeru, da tudi sklad za dobitek 2. kategorije tekočega kroga preseže 90 milijonov evrov, se razlika nad 90 milijonov evrov prenese v sklad za dobitek nižje kategorije istega kroga.

 

Če v določenem krogu igre Eurojackpot ni dobitka posamezne vrste, se vrednost sklada za to kategorijo dobitka prenese v sklad za isto kategorijo dobitka naslednjega kroga.
 

Sklad za dobitke znaša 50% od vrednosti vseh vplačil.

 


 

Cena

Cena ene kombinacije znaša 2,20 evrov. Ker je pogoj za sodelovanje v igri vplačilo najmanj ene kombinacije, to pomeni, da lahko vsak petek v žrebanju za glavni dobitek Jackpot, ki je vreden najmanj 10 milijonov evrov, sodelujete z vplačilom le 2,20 evrov.

Na enem listku lahko vplačate največ 15 kombinacij, za kar boste odšteli 33 evrov.

 


 

Vplačila

Eurojackpot lahko vplačate na prodajnih mestih po Sloveniji in na www.eloterija.si. Vplačila sprejemamo na dan žrebanja do 18. ure.

 


 

Žrebanja

Javna žrebanja potekajo vsak petek zvečer v prostorih studia MTV Oy v Helsinkih na Finskem. Žrebanja lahko spremljate na POP TV ob približno 23. uri.

 


 

Izplačilo dobitkov

Pravica do izplačila dobitka zastara v roku 90 dni od posameznega datuma žrebanja, navedenega na potrdilu.

 

Podrobnejše informacije si oglejte v rubriki Izplačila

 Dodatne informacije

Podrobnejše informacije o igri najdete v Pravilih klasične igre na srečo Eurojackpot, ki so na voljo na vseh prodajnih mestih igre in na spletnih straneh www.loterija.si in www.eloterija.si.


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies