deteljica ikona
Sreča ima novo oblikoPrenesi novo aplikacijo Loterije Slovenije in osvajaj milijone, kjerkoli že si.
Prenesi zdaj

Vikinglotto

Od 3 do 35 milijonov. Kaj čakaš?

Skandinavski dizajn, humor, hokej, šolstvo, film in še kaj so se ti zagotovo že priljubili. Zdaj je tu več kot tri milijone razlogov, da na svojem seznamu top-10-s-skandinavskim-poreklom narediš prostor za Vikinglotto.

 

Vikinglotto je igra, v kateri zagotovljeni sklad za glavni dobitek Viking znaša 3 milijone in lahko naraste vse do 35 milijonov evrov. Zato so na severu nanj nori vse od leta 1993. Super, kajne?!

 

Poleg glavnega dobitka Viking (6+1) je še osem dobitkov: 6+0, 5+1, 5+0, 4+1, 4+0, 3+1, 3+0 in 2+1.

 

Skupaj s Slovenci Vikinglotto igrajo še vsi tisti kul Norvežani, Švedi, Danci, Islandci, Finci, Litovci, Latvijci in Estonci. Sklad za dobitek 1. in 2. kategorije je skupen vsem državam, medtem ko so skladi za ostale dobitke samo slovenski.

 

Žrebanja potekajo vsako sredo zvečer v mestu Hamar na Norveškem. Spremljaj jih na www.vikinglotto.si ali na spletnem portalu YouTube.   

 

Kako izbereš svoje številke

Najprej izberi šest številk (od 1 do 48) ter nato še eno (od 1 do 8). Vsako izpolnjeno polje predstavlja eno kombinacijo.
Če pravilno napoveš vseh sedem številk, imaš Viking (dobitek 6+1) oziroma več kot tri milijone razlogov za veselje.
Igro lahko vplačaš tudi za več zaporednih žrebanj. Z izbranimi kombinacijami lahko sodeluješ v 1, 2, 3, 4, 5 ali 10 zaporednih žrebanjih. Na tebi je samo, da označiš število.

 

 


  

Kako lahko igraš

 • Igraj kjerkoli
  Opravi hitro registracijo na eloterija.si in sodeluj v igri, kadarkoli želiš. O dobitku si lahko obveščen(a) takoj po žrebanju s sporočilom SMS. Z vklopom samodejnega igranja lahko poskrbiš, da nikoli ne zamudiš žrebanja.

 • Uporabi Hitro trojko ali Hitro petico
  Preprosto in hitro. Izberi kupon s tremi ali petimi kombinacijami in ga pokaži prodajalcu na specializiranem prodajnem mestu Loterije Slovenije, pošti, bencinskem servisu ali v trafiki.

 • Igraj z listkom
  Na listku je 6 igralnih polj. Svoje najljubše številke označi z znakom X.
  Vsako izpolnjeno polje predstavlja eno kombinacijo.
  Igraš lahko tudi tako, da nekaj polj izpolniš sam(a), želeno število preostalih pa prepustiš izbiri računalnika. To narediš tako, da označiš Hitri izbor DA in število želenih kombinacij (2, 4, 5, 6, 8 ali 10). Tako lahko z enim listkom igraš največ 16 kombinacij (6 svojih in 10 po izbiri računalnika).
  Listek vplačaj na prodajnem mestu.

 • Prodajalcu povej svoje želje
  Stopi do prodajnega mesta in prodajalcu povej želeno število kombinacij (številke namesto tebe izbere računalnik).

 • Ponovno uporabi Potrdilo o vplačilu
  Ne pozabi: kombinacije, izpisane na Potrdilu o vplačilu, lahko vplačaš večkrat!  


 

Potrdilo o vplačilu je tvoja vstopnica v igro Vikinglotto

Potrdilo je podlaga za izplačilo dobitka. Ob prejemu potrdila preveri izpisane podatke, poznejše reklamacije žal niso možne.

V primeru vplačila prek eloterija.si je vplačilo zapisano na tvojem igralnem računu.

  

Dobitki

Glavni dobitek v igri je Viking oz. dobitek 6+1. V eni kombinaciji imaš lahko samo en dobitek, in to je dobitek najvišje kategorije.

 

V igri Vikinglotto je skupaj 9 kategorij dobitkov:

Kategorija dobitka
Vrsta dobitka
Verjetnost dobitka
1.
Viking oz. 6 + 1
1 : 98.172.096
2.
6 + 0
1 : 14.024.585
3.
5 + 1
1 : 389.572
4.
5 + 0
1 : 55.653
5.
4 + 1
1 : 7.601
6.
4 + 0
1 : 1.086
7.
3 + 1
1 : 428
8.
3 + 0
1 : 61
9. 2 + 1 1 : 58

 

Za dobitek 1. kategorije (Viking oz. 6+1) je zagotovljen sklad 3 milijone €. Če v določenem krogu dobitek 1. kategorije ni izžreban, se v vsakem naslednjem krogu ta vrednost poveča za vrednost sklada za dobitek 1. kategorije.
Največja vrednost sklada za dobitek 1. kategorije (Viking oz. 6+1) in 2. kategorije (6+0) je 35 milijonov €. Če sklad za dobitek 1. kategorije tekočega kroga preseže 35 milijonov €, se razlika nad 35 milijoni € prenese v sklad za dobitek 2. kategorije istega kroga. Če tudi sklad za dobitek 2. kategorije tekočega kroga preseže 35 milijonov €, se razlika nad 35 milijonov € prenese v sklad za dobitek 1. kategorije naslednjega kroga.

 

Če v določenem krogu igre Vikinglotto ni dobitka posamezne vrste, se vrednost sklada za to kategorijo dobitka prenese v sklad za isto kategorijo dobitka naslednjega kroga.

Sklad za dobitke in rezervni sklad znašata 50 % vrednosti vseh vplačil.  

 

Cena

Cena kombinacije znaša 1,10 €. Na enem listku lahko vplačaš največ 16 kombinacij, za kar odšteješ 17,60 €. Tako lahko vsako sredo sodeluješ v žrebanju za glavni dobitek Viking, ki je vreden najmanj 3 milijone €. 

 

Vplačilo 

Vikinglotto lahko vplačate na prodajnih mestih po Sloveniji in na www.eloterija.si. Vplačila sprejemamo na dan žrebanja do 18. ure. 

 

Žrebanje

Javna žrebanja potekajo vsako sredo zvečer v prostorih studia Fabelaktiv v mestu Hamar na Norveškem. Žrebanje si lahko ogledaš na spletni strani www.vikinglotto.si in na spletnem portalu YouTube

 

Izplačilo dobitkov

Pravica do izplačila dobitka zastara v roku 90 dni od posameznega datuma žrebanja, navedenega na Potrdilu o vplačilu.

Podrobnejše informacije si oglej v Pravilih igre

 

Dodatne informacije

Podrobnejše informacije o igri najdeš v Pravilih igre na srečo Vikinglotto, ki so na voljo na vseh prodajnih mestih igre, na www.loterija.si, www.eloterija.si in www.vikinglotto.si ter v mobilni aplikaciji.


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies