deteljica ikona
Sreča ima novo oblikoPrenesi novo aplikacijo Loterije Slovenije in osvajaj milijone, kjerkoli že si.
Prenesi zdaj

POMEMBNO OBVESTILO

Republika Slovenija je sprejela Odlok o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Ur. l. RS, št. 25/2020, v nadaljevanju: Odlok), zaradi česar so s 16. marcem 2020 prenehali teči zastaralni roki za izplačilo dobitkov. Rok za izplačilo dobitkov se avtomatično podaljša vsem neizplačanim dobitkom. Zastaralni roki bodo ponovno začeli teči po prenehanju izrednega stanja, o čemer vas bo Loterija Slovenije obvestila na svoji spletni strani.

Skladno z Odlokom je tudi prodaja na glavni blagajni Loterije Slovenije začasno ustavljena. Na glavni blagajni bo 16.marca dalje do preklica mogoče zgolj izplačilo dobitkov v višini 2.000 EUR in več, in sicer po predhodni najavi, ki jo lahko sporočite na telefonsko številko informacijskega centra +386 1 242 6175. Vse ostale obdavčene dobitke bomo izplačevali na specializiranih prodajnih mestih in glavni blagajni po koncu izrednega stanja.

Vse igralce, ki igre Loterije Slovenije vplačujete prek spleta (www.eloterija.si) ali mobilne aplikacije, obveščamo, da bo izplačilo dobitkov do višine 2.000 EUR potekalo kot doslej in v skladu s pravili o poslovanju z igralnim računom.

In nazadnje še poziv dobitnikom: v kolikor ni nujno, prosimo, da dobitkov v času epidemije ne prevzemate na glavni blagajni, saj s tem vsi skupaj prispevamo k dobrobiti javnega zdravja.

Ostanite zdravi. #ostanidoma

VPLAČILA

Loterija na prodajnih mestih ne sprejema enkratnih vplačil v višini 2.000,00 € ali več. Vplačila na spletu pa potekajo skladno z Pravili o poslovanju z igralnim računom.

IZPLAČILA DOBITKOV

Splošno o dobitkih

 

Dobitki v vrednosti do vključno 299,99 € so neobdavčeni.

 

Dobitki v vrednosti 300 € ali več so skladno z Zakonom o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo obdavčeni s 15% davkom, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika. Ob prevzemu obdavčenega dobitka morate predložiti osebni dokument, davčno številko in številko vašega transakcijskega računa.

 

Dobitkov ni potrebno prijaviti v napoved za odmero dohodnine.

 

Loterija Slovenije izplačuje obdavčene dobitke izključno na transakcijski račun, medtem, ko je najvišje možno izplačilo neobdavčenih vezanih dobitkov v gotovini 420 €.

 

Prevzem dobitkov

 

Glavna blagajna Loterije Slovenije
Glavna blagajna Loterije Slovenije se nahaja na Gerbičevi ulici 99 v Ljubljani. Na tem prodajnem mestu lahko udeleženci iger prevzamejo dobitke v katerikoli višini.

 

Delovni čas Glavne blagajne Loterije Slovenije je od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro.

 

Za prevzem dobitka, v vrednosti 2.000 € ali več, se lahko dogovorite tudi izven omenjenega delovnega časa - več informacij dobite pri vašem prodajalcu ali v Informacijskem centru na telefonski številki 01 24 26 175.

 

Specializirana prodajna mesta Loterije Slovenije
Na specializiranih prodajnih mestih Loterije Slovenije lahko udeleženci iger prevzamejo vse dobitke v vrednosti do 2.000 €.


Partnerska prodajna mesta Loterije Slovenije

Na partnerskih prodajnih mestih Loterije Slovenije, kamor spadajo poslovalnice Pošte Slovenije, bencinski servisi Petrol, bencinski servisi MOL, izbrani bencinski servisi OMV, ter prodajna mesta Trafike 3DVA, lahko udeleženci iger v gotovini prevzamejo neobdavčene dobitke v vrednosti do 300 € oz. vezane neobdavčene dobitke v vrednosti do 420 €.

 

Partnerska prodajna mesta obdavčenih dobitkov ne izplačujejo, prav tako ne izvajajo nakazil na transakcijske račune.


Splet eloterija.si
Udeležencem, ki igrajo igre na srečo prek spleta, Loterija nakaže dobitke skladno s Pravili o poslovanju z igralnim računom.

Več informacij najdete na spodnji povezavi:

Pravila o poslovanju z igralnim računom

 

Začetek izplačevanja dobitkov iger z žrebanji

 

Dobitki igre Loto

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitke igre Loto: 7, dobitke loto plus: 7 PLUS in dobitke lotko: Lotko 6 tretji delovni dan po objavi poročila. 

Vse ostale dobitke igre Loto začne Loterija izplačevati takoj po objavi poročila ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

 

Dobitki igre Super Loto

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitke igre Super Loto: 7, dobitke loto plus: 7 PLUS in dobitke lotko: Lotko 6 tretji delovni dan po objavi poročila. 

Vse ostale dobitke igre Super Loto začne Loterija izplačevati takoj po objavi poročila ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

 

Dobitki igre Eurojackpot

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitke 1. in 2. kategorije sedmi delovni dan po objavi poročila, dobitke 3. do 12. kategorije pa takoj po objavi rezultatov žrebanja ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

 

Dobitki igre Vikinglotto

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitke 1. in 2. kategorije sedmi delovni dan po objavi poročila, dobitke 3. do 9. kategorije pa takoj po objavi poročila ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

 

Dobitki igre 3x3 plus 6

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitek 3x3 tretji delovni dan po objavi poročila.

Vse ostale dobitke igre 3x3 plus 6 začne Loterija izplačevati takoj po objavi poročila ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

 

Dobitki igre TikiTaka

Loterija Slovenije začne izplačevat dobitke v vrednosti 15.000 € ali več tretji delovni dan po objavi poročila.

Vse ostale dobitke igre TikiTaka začne Loterija izplačevati takoj po objavi rezultatov žrebanja ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

Dobitke posameznega žrebanja na potrdilu, ki velja za več zaporednih žrebanj, je možno izplačati šele, ko so izvedena vsa žrebanja navedena na potrdilu.

 

Začetek izplačevanja dobitkov iger s trenutno znanim dobitkom

 

Dobitki srečk

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitke srečk takoj po predložitvi srečke ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

 

Roki za prevzem dobitkov

 

67 dni od datuma žrebanja - dobitki Loto, Super Loto, 3x3 plus 6 in dobitki TikiTaka

90 dni od datuma žrebanja - dobitki Eurojackpot in Vikinglotto

60 dni po zaključku prodaje posamezne serije - dobitki iger s trenutno znanim dobitkom 

 


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies