deteljica ikona
Sreča ima novo oblikoPrenesi novo aplikacijo Loterije Slovenije in osvajaj milijone, kjerkoli že si.
Prenesi zdaj

  Pogosta vprašanja

Loto

Kaj je Loto?

Loto je najstarejša in hkrati še vedno najbolj priljubljena klasična igra na srečo v Sloveniji. V Lotu igralec napove, katerih 7 številk iz množice števil od 1 do 39  bo izžrebanih.

 

Glavni dobitek Sedmico prejme igralec, ki pravilno napove vseh sedem številk.

vrh __^  

Kaj je Super Loto?

Loterija občasno prireja tudi izredni krog Lota - Super Loto.

 

Super Loto se od rednega Lota razlikuje po tem, da za glavni dobitek Super Sedmico garantiramo 1 milijon evrov, ki jih, ne glede na to, ali je Super Sedmica vplačana ali ne, tudi razdelimo. Če namreč glavni dobitki Super Loto niso vplačani, vrednosti njihovih skladov razdelimo med vse ostale dobitke, ki so v tem primeru bistveno višji od običajnih.

vrh __^  

Koliko je možnih različnih kombinacij?

V Lotu je možno vplačati 15.380.937 različnih kombinacij, verjetnost glavnega dobitka Sedmice je 1 : 15.380.937.

vrh __^  

Kaj pomeni dodatna izžrebana številka?

Če imate na potrdilu o vplačilu v določeni Loto kombinaciji poleg dodatne izžrebane številke še 3, 4, 5 oz. 6 izžrebanih številk, to pomeni, da vam pripada dobitek: 3+1, 4+1, 5+1 ali 6+1.

 vrh __^  

Kaj pomenijo garantirani skladi za glavne dobitke?

Loterija Slovenije v krogu po izžrebanem glavnem dobitku garantira določene vrednosti skladov za glavne dobitke.  Hkrati to pomeni, da vrednost sklada za določen glavni dobitek nikoli ne bo nižja od garantirane vrednosti, in sicer ne glede na višino vplačanih sredstev:

 • garantirani sklad za dobitek Sedmica znaša 250.000 €, kar pomeni, da Sedmica nikoli ne bo vredna manj kot 250.000 €;
 • garantirani sklad za dobitek 7 plus znaša 50.000 €, kar pomeni, da 7 plus nikoli ne bo vreden manj kot 50.000 €;
 • garantirani sklad za dobitek Lotko 6 znaša 100.000 €, kar pomeni, da Lotko 6 nikoli ne bo vreden manj kot 100.000 €.

vrh __^  

Koliko znaša rekordna Sedmica?

Rekordna Sedmica je vredna 5 milijonov evrov in je bila vplačana 8. julija 2015 v Kopru. 5 milijonov evrov je hkrati najvišja možna vrednost, ki se lahko nabere v skladih za glavne dobitke Loto.

 

Sledi Sedmica, vredna  4.872.229,44 evrov. Vplačana je bila 29. januarja 2012 v Mariboru.

 

Na tretjem mestu je Sedmica, vredna 4.603.768,63 evrov. Vplačana je bila 9. septembra 2018 na Ravnah na Koroškem. 

vrh __^  

Koliko znaša rekordni dobitek Lotko 6?

Rekordni dobitek Lotko 6 je vreden 2.572.857,00 evrov. Vplačan je bil 4. februarja 2009 v Mariboru.

 

Sledi dobitek Lotko 6, vreden 1.564.502,59 evrov. Vplačan je bil 25. septembra 2013 v Ljubljani.

 

Na tretjem mestu je dobitek Lotko 6, vreden 1.523.676,99 evrov. Vplačan je bil 15. novembra 2018 na eloteriji. 

vrh __^  

Koliko znaša rekordni dobitek 7 plus?

Rekordni dobitek 7 plus je vreden 2.547.078,73 evrov. Vplačan je bil 29. avgusta 2012 na spletnem portalu www.eloterija.si.

 

Sledi dobitek 7 plus, vreden 1.963.395,49 evrov. Vplačan je bil 10. junija 2015 v Slovenskih Konjicah.

 

Na tretjem mestu je dobitek 7 plus, vreden 1.662.017,94 evrov. Vplačan je bil 6. septembra 2017 v Murski Soboti.

vrh __^  

Loto dodatni dobitki

Kako poteka akcija z dodatnimi dobitki?

V obdobju od 18. 3. do 12. 4. bodo žrebanja Lota prav posebna, saj bomo na vsakem žrebanju podeljevali še dodatne dobitke. Vsako sredo bomo izžrebali 20 x 1.000 EUR, vsako nedeljo pa 1 x avtomobil VW Golf 1.5 TSI Style v vrednosti 20.800 EUR + 5.000 EUR denarni dobitek. V obdobju izvajanja aktivnosti so 4 sredina in 4 nedeljska žrebanja, tako da bomo skupno podelili kar 80 dodatnih denarnih dobitkov v skupni višini 80.000 EUR in 4 avtomobile VW Golf s pripadajočim denarnim dobitkom.

vrh __^

Kako igralec sodeluje v žrebu za dodatne dobitke?

V žrebanju za dodatne dobitke bodo sodelovale vse številke potrdi z vplačilom vsaj 10 kombinacij za žrebanje lota v tekočem krogu (na enem listku, kombinacije za loto plus se ne upoštevajo). Potrdila, na katerih je za tekoči krog vplačilo večkratnika 10 kombinacij Lota, v žrebu sodelujejo večkrat. Npr. številka potrdila, na katerem je za tekoče žrebanje vplačanih 36 kombinacij, bo v žrebu za dodatne dobitke sodelovala 3x. To je z vidika verjetnosti dobitka popolnoma enako kot če bi igralec vplačal 3 ločene listke z 10 kombinacijami. V obeh primerih je igralec v igri za dodatne dobitke 3x in lahko teoretično zadene tudi več dobitkov – npr. v sredo, ko žrebamo 20 dodatnih denarnih dobitkov v vrednosti 1.000 EUR, bi lahko tak igralec dobil 3 x 1.000 EUR. 

vrh __^

Kako bo potekalo žrebanje številke potrdila oz. zapisa na igralnem računu?

Žrebanje bo potekalo po rednem žrebanju Lota, v prostorih RTV Slovenije s pomočjo ustrezne programske opreme. Rezultati žrebanja bodo javno objavljeni skupaj z rezultati tekočega kroga igre Loto, v sklopu katerega je bilo žrebanje izvedeno. Izžrebane številke potrdil bodo vključene v poročila in objavljene na vseh prodajnih mestih ter v medijih. 

vrh __^

Kje se nahaja številka potrdila?

Gre za 7-mestno število, ki se nahaja na zgornjem delu potrdila, pod napisom »POTRDILO O VPLAČILU«, kot je prikazano na sliki. 

 

 

 

vrh __^  

Kje se nahaja številka zapisa na igralnem računu portala za spletne igralce?

Na igralnem računu se številka zapisa nahaja na strani »Prikaži promet«, kjer ima igralec vpogled v vplačilo določene igre. Ob kliku na to vplačilo se na desni strani zaslona prikaže potrdilo z vplačanimi kombinacijami. Na vrhu tega se nahaja 7-mestna številka potrdila oz. zapisa na igralnem računu, kot je prikazano na sliki.

 

vrh __^  

Kje se nahaja številka zapisa na igralnem računu v mobilni aplikaciji?

V mobilni aplikaciji se številka zapisa nahaja v rubriki »Moji listki«, kjer ima igralec vpogled v vplačilo določene igre. Ob izboru posameznega vplačila se prikaže potrdilo z vplačanimi kombinacijami. Na sredini tega se nahaja 7-mestna številka potrdila oz. zapisa na igralnem računu, kot je prikazano na sliki.

 

vrh __^  

Kako je s plačilom davka na dodatne dobitke?

Loterija obračuna davek na dobitek skladno z zakonom, ki določa plačilo davka na dobitke pri klasičnih igrah na srečo. Davek na dodatni denarni dobitek v vrednosti 1.000 EUR znaša 150 EUR. Davek na blagovni dobitek avtomobil VW Golf 1.5 TSI Style znaša 3.670,68 EUR. Davek na denarni dobitek v vrednosti 5.000 EUR (ta dobitek prejme dobitnik avtomobila) znaša 750 EUR.

Davek na dobitke se pri izplačilu odšteje od denarnega dobitka v vrednosti 5.000 EUR, kar pomeni, da za prevzem dobitka ne potrebujete dodatnih sredstev. Ob prevzemu dobitkov imejte pri sebi osebni dokument in številko vašega igralnega računa.

Plačilo davka na dobitek s strani dobitnika je pogoj za prevzem dobitka.

vrh __^   

Kje in kdaj lahko dobitnik prevzame denarni dobitek?

Od 4. maja 2020 dalje so ponovno odprta prodajna mesta specializirane prodajne mreže, ki se ne nahajajo v trgovskih centrih in niso večja od 400 m2.

Denarni dobitek boste lahko prevzeli na odprtih prodajnih mestih specializirane prodajne mreže ali na glavni blagajni Loterije Slovenije v Ljubljani, Gerbičeva ulica 99. Delovni čas blagajne je od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro. 

Pravica do prevzema dobitka zastara v roku 67 (sedeminšestdesetih) dni, rok pa bo začel teči po koncu izrednega stanja.

Za vsa morebitna dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 24 26 175.

vrh __^  

Kje in kdaj lahko dobitnik prevzame blagovni dobitek VW Golf?

Formalnosti v zvezi s prevzemom dobitka boste lahko opravili na glavni blagajni Loterije Slovenije v Ljubljani, Gerbičeva ulica 99. Delovni čas blagajne je od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro. Pravica do prevzema dobitka zastara v roku 67 (sedeminšestdesetih) dni, rok pa bo začel teči po koncu izrednega stanja.

Za vsa morebitna dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 24 26 175.

vrh __^  

Ali v žrebu za blagovne dobitke sodelujejo tudi igralci, ki so vplačali igro za več krogov (predplačila)?

Da, v kolikor izpolnjujejo pogoj vplačila 10 kombinacij za žrebanje lota v tekočem krogu, v katerem poteka žrebanje. Primer: Igralec, ki je vplačal 10 kombinacij za žrebanje lota v krogih 23, 24 in 25, (predplačilo za 3 kroge, skupaj vplačanih 30 kombinacij) izpolnjuje ta pogoj in v vseh treh krogih sodeluje v žrebanju za dodatne dobitke. Igralec, ki pa je vplačal 1 kombinacijo za žrebanje lota v krogih 23 do 32 (predplačilo za 10 krogov, skupaj vplačanih 10 kombinacij), pa ne izpolnjuje tega pogoja in v žrebanju za dodatne dobitke ne sodeluje, ker ni vplačal 10 kombinacij za posamezni krog, v katerem poteka žrebanje dodatnih dobitkov

vrh __^  

Ali v žrebu sodelujejo tudi igralci, ki so igro vplačali prek spleta ali mobilne aplikacije?

Da, v kolikor izpolnjujejo pogoj vplačila 10 kombinacij za žrebanje lota v tekočem krogu, v katerem poteka žrebanje

vrh __^  

Kje bodo objavljeni rezultati žrebanja za dodatne dobitke?

Rezultati žrebanja za dodatne dobitke bodo vključeni v poročila žrebanja, objavljeni na vseh prodajnih mestih in v medijih, kjer tudi sicer objavljamo rezultate igre Loto. 

vrh __^  

Eurojackpot

Kaj je Eurojackpot?

Eurojackpot je mednarodna klasična igra na srečo, ki jo je od marca 2012 možno igrati v Sloveniji. V Eurojackpotu igralec napove, katerih pet številk iz množice od 1 do 50 ter dve številki iz množice od 1 do 10 bo izžrebanih.

 

Glavni dobitek Jackpot prejme igralec, ki pravilno napove vseh sedem številk (5+2).

vrh __^  

Koliko je možnih različnih kombinacij?

V Eurojackpotu je možno vplačati 95.344.200 različnih kombinacij, verjetnost glavnega dobitka Jackpot je 1 : 95.344.200.

vrh __^  

Kdo prireja Eurojackpot?

Eurojackpot trenutno prireja 33 prirediteljev iz 18 evropskih držav: poleg Slovenije še 16 deželnih loterij Nemčije, Češka, Danska, Estonija, Finska, Hrvaška, Islandija, Italija, Latvija, Litva, Nizozemska, Norveška, Madžarska, Španija, Švedska, Slovaška in Poljska.

vrh __^  

Ali lahko Eurojackpot vplačam v Sloveniji?

Eurojackpot lahko vplačate tudi v Sloveniji, saj Loterija Slovenije v igri sodeluje od samega začetka - prvo žrebanje je bilo 23. marca 2012.

vrh __^  

Koliko stane ena kombinacija?

Cena ene kombinacije Eurojackpot znaša 2,20 evrov. Na enem listku lahko vplačate največ 15 kombinacij.

vrh __^  

Kako vplačam 15 kombinacij na enem listku?

Na listku je pet polj, kjer lahko sami v vsakem polju izberete po sedem (5+2) številk. Eno polje predstavlja eno kombinacijo.
V primeru, da izberete po sedem številk v vseh petih poljih, to predstavlja pet kombinacij.

 

V spodnjem delu listka je rubrika Hitri izbor s sedmimi polji: eno polje za potrditev izbire Hitri izbor DA in šest polj s številkami 1, 2, 3, 4, 5 in 10.
V primeru, da označite DA in izberete število 10 v rubriki Hitri izbor, to pomeni, da boste v igri Eurojackpot sodelovali z desetimi kombinacijami.

 

Če pa boste sami izbrali 5 kombinacij ter označili še Hitri izbor DA in polje s številko 10, boste v igri Eurojackpot sodelovali s 15 kombinacijami.

vrh __^  

Koliko znaša sklad in kakšni so dobitki?

Sklad za dobitke Eurojackpot znaša 50 % od vrednosti vseh vplačil. V igri je 12 kategorij dobitkov, glavni dobitek je Jackpot oz. dobitek 5+2.

 

Garantirani sklad za glavni dobitek Jackpot znaša 10 milijonov evrov, kar pomeni, da je v skladu za glavni dobitek vsak petek najmanj 10 milijonov evrov. Sklad za glavni dobitek lahko narašča do največ 90 milijonov evrov.

vrh __^  

Koliko znaša rekordni Jackpot?

Rekordni Jackpot je vreden 90 milijonov evrov, vplačan je bil 15. maja 2015 na Češkem, 14. oktobra 2016 v Nemčiji.in 9. februarja 2018 na Finskem.

 

Sledi Jackpot, vreden 86.970.702,80 evrov. Vplačan je bil 14. aprila 2017 na Finskem.

 

Na tretjem mestu je Jackpot, vreden 84.777.435,80 evrov. Vplačan je bil 29. julija 2016 v Nemčiji.

vrh __^  

Kaj se zgodi, ko sklad za Jackpot preseže 90 milijonov evrov?

V skladu s Pravili igre se v primeru, ko sklad za glavni dobitek preseže 90 milijonov evrov, razlika nad to vrednostjo prenese v dobitek nižje kategorije, to je dobitek 5+1. Če tudi sklad za dobitek 5+1 preseže 90 milijonov evrov, se razlika nad 90 milijonov evrov prenese v dobitek 5+0.

vrh __^  

Kje lahko vplačam igro Eurojackpot?

Eurojackpot lahko vplačate:

 vrh __^  

Do kdaj lahko vplačam Eurojackpot?

Vplačila za tekoči krog Eurojackpota sprejemamo do petka do 18. ure.

vrh __^  

Kdaj in kje so žrebanja Eurojackpot?

Žrebanja Eurojackpot potekajo ob petkih zvečer v Helsinkih na Finskem. Posnetek žrebanja predvaja POP TV.

vrh __^  

Vikinglotto

Kaj je Vikinglotto?

 

Igra, v kateri zagotovljeni sklad za glavni dobitek Viking znaša 3 milijone in lahko naraste vse do 35 milijonov evrov. Zato so na severu nanj nori vse od leta 1993. Igramo jo Norvežani, Švedi, Danci, Islandci, Finci, Litovci, Latvijci, Estonci in Slovenci. Super, kajne?!

 

Poleg glavnega dobitka Viking (6+1) je še osem dobitkov: 6+0, 5+1, 5+0, 4+1, 4+0, 3+1, 3+0 in 2+1.

Vikinglotto igraj na eloterija.si ali na prodajnem mestu. Žrebanje je vsako sredo
Vplačila sprejemamo tudi na dan žrebanja do 18. ure.

Rezultate preveri takoj po žrebanju na vikinglotto.si ali na vseh prodajnih mestih.

 

Dne, 16. 1. 2019, v 3. krogu igre Vikinglotto, bo prvo žrebanje z novim dobitkom 2+1. Vplačila že potekajo! Več v Pravilih igre.

vrh __^  

Kako izberem svoje številke?

 

Najprej izberi šest številk (od 1 do 48) ter nato še eno (od 1 do 8). Vsako izpolnjeno polje predstavlja eno kombinacijo.

 

Če pravilno napoveš vseh sedem številk, imaš Viking (dobitek 6+1) oziroma več kot tri milijone razlogov za veselje.

 

Igro lahko vplačaš tudi za več zaporednih krogov. Z izbranimi kombinacijami lahko sodeluješ v 1, 2, 3, 4, 5 ali 10 zaporednih žrebanjih. Na tebi je samo, da označiš število.

vrh __^  

Koliko stane Vikinglotto?

 

Cena ena kombinacije znaša 1,10 €, medtem ko cena (priporočenih) treh kombinacij znaša 3,30 €.

vrh __^  

Koliko kombinacij lahko vplačam?

 

Vplačaš lahko največ 16 kombinacij: za vsako kombinacijo izberi najprej šest številk (od 1 do 48) ter nato še eno (od 1 do 8).

Če igraš z listkom, izbereš sedem številk (6+1) v vsakem od šestih polj (6 kombinacij), v rubriki Hitri izbor pa izbereš DA in število 10 (10 kombinacij).

vrh __^  

Koliko znaša sklad za dobitke v igri Vikinglotto?

 

Sklad za dobitke in rezervni sklad znašata 50 % od vrednosti vseh vplačil. 

vrh __^  

Koliko kategorij dobitkov obstaja v igri Vikinglotto?

 

V igri Vikinglotto je 8 kategorij dobitkov.

 

Glavni dobitek v igri je Viking oz. dobitek 6+1: prejmeš ga, če pravilno napoveš vseh sedem številk (6+1). Zagotovljen sklad za Viking znaša 3 milijone evrov, kar pomeni, da je v skladu za glavni dobitek vsako sredo najmanj 3 milijone evrov. Sklad za Viking lahko naraste vse do 35 milijonov evrov.

vrh __^  

Kaj se zgodi, če sklad za Viking preseže 35 mio €?

 

V skladu s Pravili igre se znesek nad 35 milijonov evrov prenese v dobitek nižje kategorije istega kroga, to je v dobitek 6+0. Če tudi sklad za dobitek 6+0 tekočega kroga preseže 35 milijonov evrov, se razlika nad 35 milijoni evrov prenese v sklad za dobitek Viking (6+1) naslednjega kroga.

vrh __^  

Kdaj in kje so žrebanja Vikinglotta?

 

Javna žrebanja potekajo vsako sredo zvečer v prostorih studia Fabelaktiv v mestu Hamar na Norveškem. Žrebanje si lahko ogledaš na spletni strani www.vikinglotto.si.

vrh __^  

Kje vplačam Vikinglotto?

 

Vikinglotto lahko vplačate:

  

Na prodajnih mestih lahko vplačaš Vikinglotto s pomočjo Hitre trojke ali Hitre petice, z listkom Vikinglotto ali pa preprosto prodajalcu poveš želeno število kombinacij.

vrh __^  

Kako vplačati Vikinglotto s Hitro trojko ali Hitro petico?

 

Preprosto in hitro. Izberi kupon s tremi ali petimi kombinacijami in ga pokaži prodajalcu na specializiranem prodajnem mestu Loterije Slovenije, pošti, bencinskem servisu ali v trafiki.

 

Ne pozabi: kombinacije, izpisane na Potrdilu o vplačilu, lahko vplačaš večkrat! Kako? Potrdilo o vplačilu enostavno pokaži prodajalcu in tako kombinacije vplačaš ponovno.

vrh __^  

Kako vplačam Vikinglotto prek spleta?

 

Če še nisi, opravi hitro registracijo na eloterija.si in sodeluj v igri, kadarkoli želiš. O dobitku si lahko obveščen(a) takoj po žrebanju s sporočilom SMS. Z vklopom samodejnega igranja lahko poskrbiš, da nikoli ne zamudiš žrebanja.

vrh __^  

Kdaj lahko vplačam igro Vikinglotto?

 

Vplačila za tekoči krog igre Vikinglotto sprejemamo tudi na dan žrebanja do 18. ure. 

vrh __^  

Mobilna aplikacija

Kako pripravim listek?

Pri posamezni igri desno spodaj izberite okroglo ikono za generator številk. Pri igrah Loto, Super Loto in TikiTaka z dotikom kroglice najprej določite, koliko številk boste igrali. Kroglico nato potegnite v smeri puščice ali potresite telefon. Če vam je prikazana kombinacija všeč, nadaljujte s postopkom priprave listka. Dodatne kombinacije lahko pridobite tudi s pomočjo izbire »DODAJ NAKLJUČNO KOMBINACIJO« ali pa svoje najljubše številke izberite ročno. Ob koncu določite še druge elemente igre kot so sodelovanje v morebitnih dodatnih igrah, število žrebanj ipd.

 vrh __^  

Kako shranim listek?

Ko ste pripravili listek, ki ga želite shraniti, izberite gumb »NADALJUJ« ter možnost »SHRANI NA SEZNAM LISTKOV«. Listek se bo shranil v meni »MOJI LISTKI« na seznam »PRIPRAVLJENI«.

vrh __^

Kako povežem svoj igralni račun z aplikacijo?

Na vstopni strani zgoraj desno izberite ikono za nastavitve in se prijavite s podatki svojega igralnega računa. Tako boste lahko vplačilo izvedli tudi prek spleta ter vedno imeli vpogled v vsa svoja vplačila.

vrh __^  

Kako vplačam listek preko spleta?

Ko ste pripravili listek, ki ga želite vplačati, izberite gumb »NADALJUJ« ter možnost »VPLAČAJ PREK SPLETA«. Preusmerjeni boste v svoj Igralni račun, kjer boste zaključili postopek vplačila. Preko spleta lahko ponovno vplačate že vplačane listke, ki jih najdete v meniju »MOJI LISTKI« - »VPLAČANI«. Ob prijavi v igralni račun je potrebna nastavitev pin kode oziroma potrditev spletnega nakupa s prstnim odtisom ali obrazno prepoznavo. Ta vam zagotavlja dodatno spletno zaščito pri nakupu. Spremembo navedenih zaščitnih mehanizmov lahko izvedete z odjavo od vašega igralnega računa.

vrh __^  

Kako vplačam listek na igralnem mestu?

Ko ste pripravili listek, ki ga želite vplačati, izberite gumb »NADALJUJ« ter možnost »VPLAČAJ NA OKENCU«. Prejeli boste informacijo o najbližjem igralnem mestu ter črtno kodo, ki jo pokažite prodajalcu.

vrh __^  

Kako vplačam listek iz seznama shranjenih listkov?

V meniju »MOJI LISTKI« - »PRIPRAVLJENI« izberite levo okroglo ikono posameznega listka, ki ga želite vplačati, nato pa v meniju naslovne vrstice izberite prvo ikono za vplačilo preko spleta ali drugo ikono za vplačilo preko igralnega mesta. Pri posameznem vplačilu lahko izberete do 10 listkov.

vrh __^  

Kako odčitam potrdilo o vplačilu?

V spodnjem meniju izberite »PREVERI KODO«, nato pa v prikazano okence zajemite črtno kodo na potrdilu ali ročno vnesite 22-mestno številko. Prejeli boste sporočilo, ali je listek dobiten. Če žrebanje še ni izvedeno, podatke shranite in preverite po žrebanju.

vrh __^  

Kako preverim rezultate?

V spodnjem meniju izberite »REZULTATI« in prikazani bodo rezultati zadnjega žrebanja za vse igre. S klikom na pasico posamezne igre se prikažejo tudi rezultati preteklih žrebanj, za katere izplačila dobitkov še potekajo. Pri Lotu, Super Lotu, Eurojackpotu in Vikinglottu lahko preverite tudi vrednost in število dobitkov.

vrh __^  

Kako si nastavim opomnik za vplačila?

Na vstopni strani desno zgoraj izberite ikono za nastavitve in na seznamu vklopite igro, za katero želite opomnike, nato pa določite dneve in uro prejemanja.

vrh __^  

Kako se prijavim na prejemanje novic?

Na vstopni strani desno zgoraj izberite ikono za nastavitve in na seznamu vklopite Novice.

vrh __^  

Kako pridem do naključnih številk?

Pri posamezni igri izberite desno spodaj okroglo ikono za generator številk. Pri igrah Loto, Super Loto in TikiTaka na kroglici najprej določite, koliko številk boste igrali. Kroglico nato potegnete v smeri puščice ali potresite telefon. Če vam je prikazana kombinacija všeč, jo dodajte na listek, sicer potresite telefon za novo kombinacijo.

vrh __^  

Kako shranim svoje najljubše številke?

Pri posamezni igri izberite desno spodaj okroglo ikono za generator in pridobite naključno kombinacijo. Če vam je všeč, jo dodatje na listek in izbirajte naprej. Ob koncu izberite Zaključi in želene kombinacije shranite med svoje listke. Najljubše številke lahko izberete tudi ročno.

vrh __^  

Kako poiščem najbližjo lokacijo?

V spodnjem meniju izberite Lokacije. Omogočite uporabo podatka o svoji lokaciji in na zemljevidu bodo prikazana najbližja prodajna mesta. Pod zavihkom Seznam so razvrščena po oddaljenosti in opremljena s kontaktom ter delovnim časom. V meniju naslovne vrstice lahko omejite, katere vrste prodajnih mest naj bodo prikazane. Najbližje prodajno mesto lahko poiščete tudi preko 3D-prikaza.

vrh __^  

Kako povežem svoj igralni račun z aplikacijo?

Na vstopni strani zgoraj desno izberite ikono za nastavitve in se prijavite s podatki svojega igralnega računa. Tako boste vedno imeli vpogled v vsa svoja vplačila.

vrh __^  

Kako ustvarim račun za igranje na spletu?

Na vstopni strani aplikacije zgoraj desno izberite ikono za nastavitve in ustvarite račun na eloterija.si.

vrh __^  

Splošno

Kaj so igre na srečo?

Igre na srečo so po Zakonu o igrah na srečo igre, pri katerih imajo udeleženci za plačilo določenega zneska enake možnosti zadeti dobitke, izid igre pa je izključno ali pretežno odvisen od naključja ali kakšnega negotovega dogodka.

vrh __^  

Katere igre uvrščamo med klasične igre na srečo?

Med klasične igre na srečo po Zakonu o igrah na srečo sodijo:

 • številčne loterije,
 • loterije s trenutno znanim dobitkom,
 • kviz loterije,
 • tombole,
 • lota,
 • športne napovedi,
 • športne stave,
 • srečelovi in
 • druge podobne igre.

vrh __^  

Kdo lahko prireja igre na srečo?

Prirejanje iger je po Zakonu o igrah na srečo izključna pravica Republike Slovenije. Igre na srečo se lahko prirejajo le na podlagi dovoljenja oziroma koncesije pristojnega organa. 

Vlada Republike Slovenije je koncesijo za trajno prirejanje klasičnih iger na srečo v Sloveniji podelila Loteriji Slovenije in Športni loteriji. To pomeni, da drugi prireditelji v Sloveniji klasičnih iger na srečo ne morejo prirejati.

vrh __^  

Ali lahko tuji prireditelji v Sloveniji prirejajo klasične igre na srečo?

6. člen Zakona o igrah na srečo tujcem prepoveduje prirejanje klasičnih iger na srečo v Sloveniji: "Sprejemanje ali posredovanje vplačil, oglaševanje ali opravljanje drugih storitev v zvezi s prirejanjem iger na srečo za osebe, ki nimajo koncesije vlade, je v Republiki Sloveniji prepovedano."

vrh __^  

Kakšni so dobitki pri igrah na srečo?

Dobitki pri igrah na srečo so lahko v denarju, blagu, storitvah ali pravicah.

vrh __^  

Kdo nadzira poslovanje prirediteljev iger na srečo v Sloveniji?

Nadzor nad prirejanjem iger na srečo v Sloveniji opravlja Finančna uprava Republike Slovenije.

vrh __^  

Kako potekajo žrebanja iger Loterije Slovenije?

Žrebanja Lota potekajo ob sredah in nedeljah zvečer v prostorih Televizije Slovenije. Posnetek žrebanja predvaja Televizija Slovenije. 

Žrebanja Eurojackpot potekajo ob petkih zvečer v Helsinkih na Finskem. Posnetek žrebanja predvaja POP TV. 

Žrebanja Vikinglotto potekajo ob sredah zvečer v mestu Hamar na Norveškem. Žrebanje si lahko ogledate na spletni strani www.vikinglotto.si in na spletnem portalu YouTube

Žrebanja 3x3 plus 6 potekajo vsak dan ob 13. uri. Žrebanja so računalniška. 

Žrebanja TikiTaka potekajo vsak dan od 7. do 21. ure. Žrebanja potekajo na 5 min in so računalniška.

vrh __^  

Ali so žrebanja iger Loterije Slovenije javna?

Žrebanja iger Loterije Slovenije so skladno z Zakonom o igrah na srečo javna, kar pomeni, da se jih lahko po predhodnem dogovoru udeleži vsak, ki to želi.

vrh __^  

Kakšne žogice in žrebalne naprave uporabljate pri žrebanju?

Celoten postopek igre je organiziran tako, da je človeški faktor povsem izključen. 

Žogice in žrebalne naprave / bobni so francoskega porekla in enake uporabljajo skoraj vse evropske loterije. V uporabi so od začetka leta 2002.
Žogice so polne in iz penastega materiala. Testirane so na Slovenskem inštitutu za kakovost in meroslovje (SIQ) in imajo poseben neviden znak tega inštituta, ki pomeni, da določena žogica ustreza vsem normativom (po teži, obsegu in volumnu). V uporabi je samo en komplet žogic.
Bobni delujejo na principu zračnega tlaka, upravlja jih tehnični izvajalec. Prav tako jih pregleda SIQ, jih opremi z zaščito in izda certifikat, Finančna uprava Republike Slovenije pa izda dovoljenje za uporabo.

vrh __^  

Kje lahko vplačam igre Loterije Slovenije?

Igre Loto, Eurojackpot, Vikinglotto, 3x3, TikiTaka in srečke lahko vplačate: 

vrh __^  

Kaj moram storiti, če želim igrati prek spleta?

Za igranje prek spleta potrebujete igralni račun. Igralni račun vam odpremo po zaključenem postopku registracije.

vrh __^  

Kako najhitreje izvedem postopek registracije?

Za pričetek igranja se morate registrirati in osebno identificirati. Postopek registracije hitro, enostavno in v celoti opravite prek spleta na naslovu www.eloterija.si v rubriki "Ste nov igralec na spletu?", tako da enostavno sledite navodilom. 

Po zaključenem postopku registracije vam bomo odprli igralni račun, ki je osnova za igranje iger prek spleta. Igralni račun je vaš osebni račun, na katerega si naložite denarna sredstva, ki jih lahko izkoristite za vplačilo iger.

vrh __^  

Kje so objavljeni rezultati iger na srečo Loterije Slovenije?

Rezultati naših iger so objavljeni:

 • na spletni strani www.loterija.si in www.eloterija.si,
 • na vseh prodajnih mestih iger Loterije Slovenije,
 • na teletekstu TV Slovenija za igro Loto, Vikinglotto in 3x3 - stran 627,
 • na teletekstu POPTV za igro Eurojackpot - stran 350,
 • na avtomatskem odzivniku Loterije Slovenije +386 1 2426 175,
 • na mobilni aplikaciji Loterije Slovenije,
 • lahko pa se naročite na prejemanje rezultatov v obliki e-pošte.

vrh __^  

Ali so dobitki od iger na srečo obdavčeni?

Dobitki v vrednosti do vključno 299,99 € so neobdavčeni. 

Dobitki v vrednosti 300 € ali več so skladno z Zakonom o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo obdavčeni s 15% davkom, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika. Ob prevzemu obdavčenega dobitka morate predložiti osebni dokument, davčno številko in številko vašega transakcijskega računa.

Dobitkov ni potrebno prijaviti v napoved za odmero dohodnine.

vrh __^  

Kako Loterija izplača dobitek?

Dobitnik je prinesitelj veljavnega Potrdila o vplačilu. Ob prevzemu dobitka mora prinesitelj izročiti veljavno Potrdilo o vplačilu in se identificirati z osebnim dokumentom ter davčno številko.

Dobitki v vrednosti do vključno 299,99 € so neobdavčeni. V primeru, da je dobitek višji od vrednosti 300 € ali več, Loterija skladno z Zakonom o davkih na dobitke pri klasičnih igrah na srečo odvede 15% davek občini stalnega prebivališča dobitnika, razliko pa udeležencu nakaže na transakcijski račun.

 vrh __^  

Kaj je podlaga za izplačilo dobitka?

Podlaga za izplačilo dobitka je Poročilo igre, ki ga mora Loterija Slovenije skladno s Pravili igre objaviti najkasneje sedem dni od žrebanja.
Podatek o izžrebanih številkah in dobitkih, ki je na voljo takoj po žrebanju na spletni strani in na mobilni aplikaciji je zgolj informativne narave. 

Ali lahko Loterija izplača dobitek v gotovini?

Loterija Slovenije izplačuje obdavčene dobitke izključno na transakcijski račun, medtem, ko je najvišje možno izplačilo neobdavčenih vezanih dobitkov v gotovini 420 €.

vrh __^  

Kje prevzamem dobitek?

Glavna blagajna Loterije Slovenije se nahaja na Gerbičevi ulici 99 v Ljubljani. Na tem prodajnem mestu lahko udeleženci iger prevzamejo dobitke v katerikoli višini. Delovni čas Glavne blagajne Loterije Slovenije je od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro.

Za prevzem dobitka, v vrednosti 2.000 € ali več, se lahko dogovorite tudi izven omenjenega delovnega časa - več informacij dobite pri vašem prodajalcu ali v Informacijskem centru na telefonski številki 01 24 26 175.

Specializirana prodajna mesta Loterije Slovenije
Na specializiranih prodajnih mestih Loterije Slovenije lahko udeleženci iger prevzamejo vse dobitke v vrednosti do 2.000 €.

Partnerska prodajna mesta Loterije Slovenije
Na partnerskih prodajnih mestih Loterije Slovenije, kamor spadajo poslovalnice Pošte Slovenije, bencinski servisi Petrol, bencinski servisi MOL, izbrani bencinski servisi OMV, ter prodajna mesta Trafike 3DVA, lahko udeleženci iger v gotovini prevzamejo neobdavčene dobitke v vrednosti do 300 € oz. vezane neobdavčene dobitke v vrednosti do 420 €.

Partnerska prodajna mesta obdavčenih dobitkov ne izplačujejo, prav tako ne izvajajo nakazil na transakcijske račune.

Splet eloterija.si
Udeležencem, ki igrajo igre na srečo prek spleta, Loterija nakaže dobitke skladno s Pravili o poslovanju z igralnim računom.

vrh __^  

Kdaj je možno izplačilo dobitka?

Dobitki igre Loto

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitke igre Loto: 7, dobitke loto plus: 7 PLUS in dobitke lotko: Lotko 6 tretji delovni dan po objavi poročila. 

Vse ostale dobitke igre Loto začne Loterija izplačevati takoj po objavi poročila ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

Dobitki igre Super Loto

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitke igre Super Loto: 7, dobitke loto plus: 7 PLUS in dobitke lotko: Lotko 6 tretji delovni dan po objavi poročila. 

Vse ostale dobitke igre Super Loto začne Loterija izplačevati takoj po objavi poročila ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

Dobitki igre Eurojackpot

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitke 1. in 2. kategorije sedmi delovni dan po objavi poročila, dobitke 3. do 12. kategorije pa takoj po objavi rezultatov žrebanja ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

Dobitki igre Vikinglotto

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitke 1. in 2. kategorije sedmi delovni dan po objavi poročila, dobitke 3. do 9. kategorije pa takoj po objavi poročila ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami. 

Dobitki igre 3x3 plus 6

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitek 3x3 tretji delovni dan po objavi poročila.

Vse ostale dobitke igre 3x3 plus 6 začne Loterija izplačevati takoj po objavi poročila ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami. 

Dobitki igre TikiTaka

Loterija Slovenije začne izplačevat dobitke v vrednosti 15.000 € ali več tretji delovni dan po objavi poročila.

Vse ostale dobitke igre TikiTaka začne Loterija izplačevati takoj po objavi rezultatov žrebanja ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

Dobitke posameznega žrebanja na potrdilu, ki velja za več zaporednih žrebanj, je možno izplačati šele, ko so izvedena vsa žrebanja navedena na potrdilu. 

Dobitki srečk

Loterija Slovenije začne izplačevati dobitke srečk takoj po predložitvi srečke ter skladno z zgoraj navedenimi omejitvami.

vrh __^  

Koliko časa imam na voljo za prevzem dobitkov?

67 dni od datuma žrebanja - dobitki Loto, Super Loto, 3x3 plus 6 in dobitki TikiTaka

90 dni od datuma žrebanja - dobitki Eurojackpot in Vikinglotto

60 dni po zaključku prodaje posamezne serije - dobitki iger s trenutno znanim dobitkom

vrh __^  

Kako prevzamem dobitek, če imam Potrdilo o vplačilu za več krogov?

Če velja Potrdilo o vplačilu za več krogov, ki so že zaključeni, Loterija izplača dobitke za vse kroge, ki so navedeni na potrdilu. 

Če velja Potrdilo o vplačilu za več krogov, ki še niso zaključeni, Loterija izplača dobitke za zaključene kroge ter hkrati izda nadomestno Potrdilo o vplačilu, ki vsebuje vse elemente prvotnega potrdila, z navedbo krogov, ki še niso zaključeni. 

V primeru, da Loterija ugotovi, da je bil določen dobitek že izplačan, ga udeležencu ne izplača.

vrh __^  

Kaj je davek od srečk?

1. septembra 2013 je pričel veljati Zakon o davku od srečk, na podlagi katerega mora Loterija Slovenije ob nakupu srečk ali vplačilu iger obračunati 10% davek.

vrh __^  

Kakšna je razlika med dobitkom in nagrado?

Dobitek je obdavčen s 15 % davčno stopnjo in to je edini davek, ki ga je potrebno plačati, medtem ko je nagrada obdavčena s 25 % davčno stopnjo in jo moramo prijaviti v napoved za odmero dohodnine.

vrh __^  

Kako zagotavljate anonimnost osebnih podatkov?

Loterija Slovenije spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke skrbno varovala in obdelovala v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov in bo storila vse, da vaše osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Na podlagi te zakonodaje smo sprejeli interne predpise in v svoje poslovanje uvedli najvišje standarde kakovosti upravljanja in varovanja informacij. Pridobili smo tudi mednarodna certifikata ISO 27001 in ISO 9001 ter certifikat Svetovnega loterijskega združenja WLA SCS, ki na mednarodni ravni posebej ureja varovanje informacij na področju dejavnosti loterij. Več informacij o osebnih podatkih lahko preberete tukaj.

 vrh __^  

Ali Loterija Slovenije objavi kraj prebivališča dobitnika?

Loterija Slovenije skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in lastno Varnostno politiko podatkov o kraju prebivališča dobitnika ne objavlja. Loterija objavi le kraj vplačila dobitnega listka, ki pa ni nujno enak kraju prebivališča dobitnika.

vrh __^  

Ali lahko prevzamem dobitek na podlagi listka, ki sem ga napisal sam, potrdilo o vplačilu pa sem izgubil?

V skladu s pravili igre mora udeleženec pri izplačilu dobitka izročiti potrdilo o vplačilu. Brez potrdila o vplačilu dobitka ni možno izplačati, saj listek ne vsebuje elementov, ki so potrebni za izplačilo dobitka.

vrh __^  

Kako vložim reklamacijo?

Reklamacijo lahko v skladu s pravili igre vložite v roku 60 dni od dneva žrebanja na posebnem obrazcu, ki je na voljo na prodajnih mestih in na spletni strani www.loterija.si. 

Izpolnjen obrazec pošljite s priporočeno pošiljko na naslov Loterija Slovenije, d. d., Gerbičeva ulica 99, 1000 Ljubljana ali pa ga osebno oddajte na sedežu družbe na Gerbičevi ulici 99, Ljubljana vsak delavnik med 8. in 14. uro.


Reklamacija mora vsebovati:

 • krog in ime igre,
 • identifikacijsko številko potrdila (številko kode),
 • razlog reklamacije,
 • podatke o udeležencu,
 • datum in podpis udeleženca ter
 • prilogo (fotokopijo Potrdila o vplačilu).

 

»V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS) vas obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga kupec lahko sproži v skladu s tem zakonom, hkrati vas pa obveščamo, da lahko pritožbo vložite tudi na EU platformi za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.«

vrh __^  

Kako odčitam potrdilo o vplačilu?

V spodnjem meniju izberite Preveri kodo, nato pa v prikazano okence zajemite barsko kodo na potrdilu ali ročno vnesite 22-mestno številko. Prejeli boste sporočilo, ali je listek dobiten. Če žrebanje še ni izvedeno, podatke shranite in preverite po žrebanju.

vrh __^  

Kako shranim svoje najljubše številke?

Pri posamezni igri izberite desno spodaj okroglo ikono za generator in pridobite naključno kombinacijo. Če vam je všeč, jo dodatje na listek in izbirajte naprej. Ob koncu izberite Zaključi in želene kombinacije shranite med svoje listke. Najljubše številke lahko izberete tudi ročno.

vrh __^  

 

Kako poiščem najbližjo lokacijo?

V spodnjem meniju izberite Lokacije. Omogočite uporabo podatka o svoji lokaciji in na zemljevidu bodo prikazana najbližja prodajna mesta. Pod zavihkom Seznam so razvrščena po oddaljenosti in opremljena s kontaktom ter delovnim časom. V meniju naslovne vrstice lahko omejite, katere vrste prodajnih mest naj bodo prikazane. Najbližje prodajno mesto lahko poiščete tudi preko 3D-prikaza.

vrh __^

 

Ali je možno skupinsko igranje loterijskih iger v Sloveniji??

Skupinsko igranje je, ko se večje število oseb (dve ali več) poveže z namenom igranja loterijskih iger. Vsi skupaj prispevajo v sklad za nakup kombinacij in si enakomerno razdelijo dobitek.
Loterija Slovenije skupinskega igranja ne omogoča. V Sloveniji lahko namreč loterijske igre vplača zgolj ena oseba, loterija pa lahko morebitni dobitek, povezan s tem vplačilom, izplača le eni osebi (ki predloži veljavno potrdilo o vplačilu oz. srečko). Izplačilo takšnega dobitka več osebam ni mogoče.
V primeru kakršnegakoli neformalnega združevanja oseb (med sodelavci, prijatelji ipd.) loterija ne odgovarja za pravilno razdelitev vplačil in delitev dobitkov med temi osebami. Prav tako so lahko takšne razdelitve podvržene dodatnim davčnim bremenom.

vrh __^  

 


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies